"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Meer dan 600 aanmeldingen voor Randstad’s ‘100 dagen, 100 banen’

Al meer dan 600 kandidaten hebben een motivatie ingestuurd voor ‘100 dagen, 100 banen’ – een initiatief van Randstad om de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar te maken.

De jury is aangenaam verrast door de relatief grote groep aanmeldingen, drie weken na de lancering. De inschrijvingstermijn is inmiddels verlopen.

100 dagen een andere baan
Tijdens ‘100 dagen, 100 banen’ ervaart één uitverkorene 100 dagen achter elkaar een andere baan en doet daarvan online verslag. Een selectiecommissie beslist vandaag welke vier finalisten doorgaan. Zij krijgen aanstaande woensdag een proefbaan als opdracht. Daar wordt een filmpje van gemaakt waar uiteindelijk iedereen binnen Randstad een stem op mag uitbrengen. Op zes februari maakt Randstad de winnaar bekend.

Verscheidenheid
Het doel van ‘100 dagen, 100 banen’ is om de verscheidenheid van werk te laten zien en mensen bewuster te maken van hun kansen op de arbeidsmarkt. Een filmcrew maakt dat zichtbaar door de ogen van een presentator. Praktisch elke denkbare baan gaat hij/zij ervaren, van maritiem onderzoeker tot glazenwasser en van cyber security expert tot pizzakoerier.

Uiteenlopende motivaties
Eén inschrijver reageerde: “Ik ben nu achttien. Dat betekent dat ik nog weinig ervaring heb op de arbeidsmarkt. Ik weet niet wat er allemaal te doen is en wat ik leuk vind. Ik merk dat veel mensen van mijn leeftijd hetzelfde reageren, als iemand hen vraagt: “wat wil je later worden? ”. Het antwoord is vaak “geen idee”. Het lijkt me leuk om door dit experiment al deze mensen hun perspectief te vergroten en duidelijk te maken: deze banen zijn er allemaal, ieder met voor- en nadelen.”

Bron: Randstad, 23 januari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.