"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

‘Studenten vaker geschikt als trader dan ze denken’

Net afgestudeerde studenten sluiten beter aan op het beroep van trader dan ze vaak denken.

Dat blijkt uit onderzoek van Flow Traders.

Match Challenge
“Veel afgestudeerden sluiten perfect aan op de rol van trader, maar weten niet dat ze kunnen kiezen voor een carrière in dit vak,” zegt Lilian van Riel, Senior HR Project Manager van Business Talent Network (BTN). De vandaag gelanceerde website mathchallenge.nl moet hier verandering in brengen. Math Challenge daagt studenten uit om een korte rekentest te maken. Elke twee maanden ontvangt de winnaar een prijs ter waarde van 300 euro.

Zelfinzicht
Studenten die goed scoren kunnen niet alleen in de prijzen vallen, maar worden tevens uitgenodigd deel te nemen aan een inhouse-dag of een business course van Flow Traders, een internationaal opererende liquiditeitsprovider in de financiële markten.

Uitdaging
De Math Challenge is samengesteld in samenwerking met het Amsterdamse recruitmentplatform Business Talent Network.   “Tussen de talloze studenten die wij bereiken, zitten ongetwijfeld vele die geschikt zijn voor een functie als trader. Alleen, en dat is het leuke, weten zij dat zelf nog niet. Als BTN dagen we ze dan ook uit om aan de Math Challenge mee te doen”, vertelt BTN-directeur Oscar Bieleveld.

Deelname is gratis en duurt niet langer dan drie minuten. “En zelfs als ze een baan als trader niet zien zitten, maken ze kans op mooie prijzen. Als student is dat altijd mooi meegenomen.”

Bron: Flow Traders, 7 november 2016, Business Talent Network, 7 november 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.