"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

HR Appstore voor HR professionals

Deze maand opende de HR Appstore, een online platform voor uiteenlopende HR-softwaretoepassingen, haar virtuele deuren.

Hier worden best practices uit de consumentenwereld toegepast om gebruikers van HR-software beter van dienst te kunnen zijn. De HR Appstore ontleent haar inspiratie van platformen als Apple’s App Store en Google Play. HR-professionals en -leidinggevenden zijn in hun rol als consument gewend software aan te schaffen via dergelijke winkels en dit principe wordt nu toegepast op HR-applicaties om zo de markt beter te kunnen bedienen. De HR Appstore biedt onder andere tools voor optimalisering van het recruitmentproces, maar ook apps voor online assessments, digitale checks op cv’s en juridische adviezen.

HR Appstore
HR Appstore is een initiatief van HROffice

Selectiecriteria
Het is niet alleen een winkel waar men applicaties aanschaft, maar het platform biedt meteen ook een persoonlijk dashboard. Hiermee wordt gedoeld op de functionaliteit binnen de HR Appstore waarbij de klant via één account alle belangrijke informatie uit de aangeschafte apps ontsloten ziet.

De gebruiker hoeft niet meer te wisselen tussen verschillende applicaties; ze komen allemaal samen op één dashboard en met één klik gaat men naar de omgeving van de applicatie, zonder hier apart nog een keer voor hoeven in te loggen. Zo zie je in één overzicht bijvoorbeeld het aantal nieuwe sollicitaties, de status van screeningen, de status en de voortgang van jouw nieuwe medewerkers in de onboarding applicatie en ontvang je de laatste contracten vanuit je juridisch app.

Groeiend aanbod voor HR professionals en ondernemers
De HR Appstore is met name geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het MKB en MKB-plus. Denk aan de HR-manager die een slimme manier zoekt om meer te doen in minder tijd, een recruiter, een directeur of een ondernemer die HR erbij doet. Maar ook voor enterprise ondernemingen is de HR Appstore geschikt.

Bron: HROffice, 1 november 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.