"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Ruim helft Nederlanders vindt Prinsjesdag ‘ver-van-mijn-bedshow’

De Nederlandse bevolking is wel betrokken bij Prinsjesdag maar mist inzicht in de gevolgen.

54 procent van de Nederlandse bevolking vindt Prinsjesdag een ‘ver-van-mijn-bedshow’. Dit blijkt uit onderzoek van Raet, HR-dienstverlener, onder ruim 1.000 Nederlanders. Bijna een kwart (24%) kijkt dan ook op de belangrijkste dag van het parlementaire jaar alleen naar de hoedjes, omdat zij aangeven er verder niets van te begrijpen.

Fred Asbroek, Kennismanager Wet & Regelgeving bij Raet: “Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking voelt zich niet verbonden met Prinsjesdag en begrijpt de consequenties van de miljoenennota niet. Dit is zorgelijk, aangezien de plannen iedere individuele burger aangaan.”

Bruto-netto berekening
Op de website van Raet kunnen Nederlanders in het hele jaar uitrekenen wat zij netto overhouden van een bruto salaris. Hierbij wordt ook verschil in cao’s en persoonlijke omstandigheden meegenomen. Direct na de troonrede verwerkt Raet de maatregelen, zodat men kan zien welk effect Prinsjesdag heeft op hun persoonlijke netto salaris. Aan het einde van de dag kunnen geïnteresseerden de berekening uitvoeren via raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen.

Bron: Raet, 18 september 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.