"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Hans Biesheuvel: ‘Modelcontracten leiden tot een bloedbad’

In zijn column in DFT hekelt Hans Biesheuvel (ondernemer en voorzitter ONL) de Wet DBA en het werken met modelovereenkomsten. Modelcontracten ‘moeten overboord.’ 

“Onze eerdere waarschuwing tegen het optuigen van een bureaucratisch monster wordt werkelijkheid”, zo reageert Biesheuvel op de cijfers die Staatssecretaris Eric Wiebes vrijgaf over de beoordeling van modelovereenkomsten door de Belastingdienst.

Killen
Biesheuvel gelooft niet dat het belang van de Nederlandse economie voorop stond bij de totstandkoming van de nieuwe wet. “De missie van Minister Asscher om het zzp-schap te killen lijkt de overhand te hebben gehad in het kabinet. Het pijnlijke is dat VNO-NCW, FNV Zelfstandigen, en PZO actief hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de wet. […] Weer een voorbeeld van een poldercompromis waar niet is gekeken naar het belang van de economie of een toekomstbestendige arbeidsmarkt.”

Bron: DFT, 9 september 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.