"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Kwart jongeren is wel eens met kater gaan werken

Onderzoek jongeren vakantie,- en bijbanen

De tijd voor vakantiewerk komt er weer aan. Bijna alle jongeren hebben wel eens een vakantie- of bijbaan gehad. De kans is aanwezig dat vakantiewerkers straks met een kater aan het werk zijn. Bijna een kwart (23%) van de jongeren geeft toe wel eens met een houten hoofd op het werk te komen. Dit blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Tempo-Team onder jongeren. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren een goede werksfeer belangrijker vinden dan salaris. Opvallend is dat een vijfde van de jongeren wel eens voor schut is gezet omdat ze nieuw was. Een derde van de vakantiewerkers werd vooral opgezadeld met vervelende klussen.

Bijna de helft geeft aan wel eens te veel verantwoordelijkheid te krijgen. Zelf gedragen de jongeren zich ook niet altijd opperbest. 30% heeft zich wel eens verslapen,15% is wel eens gewond geraakt tijdens het werk en 3% is zelfs wel eens tijdens het werk in slaap gevallen.

Baantje als vuilnisman niet populair
Jongeren werken het liefst in de evenementenbranche bij een sport-, of muziekevenement. Een baantje als assistent van een bekende artiest spreekt ook tot de verbeelding. Ook een baan in het buitenland of in de horeca zijn ideale banen voor jongeren. Een baantje als vuilnisman of bij de visboer op de hoek zijn minder populair.

Bron: Randstad, 7 juni 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.