"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Inzet ZZP blijft probleem in hoger onderwijs

Een oplossing voor een slepend conflict over zzp’ers in het hoger onderwijs leek dichtbij, maar inmiddels is men terug bij af, meldt Science Guide.

Financiën en de hogescholen stelden samen ‘standaardcontracten’ op voor ZZP’ers in onderwijspraktijk. De moeizame en langdurige gesprekken op bestuurlijk niveau leidden enige tijd geleden tot een stap vooruit. In technisch overleg werden contracten ontworpen en men kwam tot twee typen daarvan. Daarmee zou men in praktijkonderdelen van het onderwijs en onderzoek mensen uit het beroepenveld gericht in dienst kunnen nemen. Met name de kunstopleidingen zouden voor specifieke projecten, instrumenten en producties hun experts uit de artistieke flexibel kunnen blijven betrekken binnen het onderwijs.
De technische oplossing door Financiën is nu alsnog afgekeurd. “We kunnen weer bij nul beginnen,” klinkt het onthutst in de kunstsector.
Lees meer

Bron: Science Guide, 14 maart 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.