SLUIT MENU

‘Selecteer zorgvuldig op kenniswerkers’

Kenniswerkers zijn meer dan ooit nodig en opdrachtgevers zouden hier ondanks het schaarse aanbod zorgvuldig op moeten selecteren, dat zegt ondernemer Joost Steins Bisschop in zijn column op Frankwatching.

“De commissie moet onverbiddelijk streng zijn in de selectie. Alleen de allerbesten mogen komen, ook al is het aanbod nog zo schaars. Knibbelen op kwaliteit is kneuterigheid van de kortzichtige”, dat is de ‘paradox’, zoals Bisschop (Jungle Minds) schetst voor werkgevers; strenge selectie in schaarse tijden.

Bisschop stelt dat de zzp’er in het algemeen niet voor het geld komt, maar op zoek is naar kwaliteit en kennis. De opdracht moet er toe doen, inhoud hebben, en de werkomgeving kwalitatief liefst zo hoogstaand mogelijk zijn. Deze voorkeuren dwingen opdrachtgevers om streng te selecteren, toegeven aan ‘sporadisch aanbod’ doet immers afbreuk aan deze omgeving.

Bron: Frankwatching, 21 februari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.