"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Migratie helpt bij concurrentie op talent

De mate waarin een land toegankelijk en aantrekkelijk is voor talentvolle internationale professionals, is bepalend voor de welvaart, stelt de businessschool INSEAD in hun jaarlijkse Global Talent Competitiveness Index (GTCI).

De GTCI toont het concurrentievermogen van landen op het gebied van talenten en is gebaseerd op een onderzoek dat INSEAD deed in samenwerking met Adecco Group en de Human Capital Leadership Institute (HCLI).

Talent komt van buiten de landsgrenzen
Met name internationale toegankelijkheid is cruciaal om zo veel mogelijke maatschappelijke sectoren te vullen met vernieuwend en vooruitstrevend talent. Een groot deel van de innovatieve mensen in landen bestaat vaak uit personen van buiten de landsgrenzen. Het is daarom niet toevallig dat de best geïndexeerde landen ook de aantrekkelijkste werkplekken zijn voor deze talenten.

GTCI
De top drie landen met de het beste concurrentievermogen zijn Zwitserland, Singapore en Luxemburg. Landen in de top 10 hebben over het algemeen een goede toegankelijkheid voor talenten, blijkt uit het percentage van de bevolking dat in het buitenland is geboren (bijna 25% voor Zwitserland en Luxemburg).

Bron: INSEAD, 20 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.