"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ManpowerGroup begeleidt omscholing vluchtelingen tot tolk

ManpowerGroup Nederland en VluchtelingenWerk starten vandaag met een project waarbij vluchtelingen worden omgeschoold tot tolk.

Per direct starten 20 vluchtelingen met de opleiding, waarna zij naar een baan worden begeleid. Het project, vanuit het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) dat onderdeel is van ManpowerGroup, biedt vluchtelingen de kans om hun talenten in te zetten en daadwerkelijk aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

VluchtelingenWerk en ManpowerGroup sloten in januari 2014 een samenwerkingsovereenkomst. Door de expertise van de ManpowerGroup en VluchtelingenWerk te combineren, kunnen vluchtelingen hun talenten beter ontwikkelen en krijgen zij meer perspectief op werk. Naar verwachting kunnen de deelnemers na een half jaar tot een jaar aan de slag als zelfstandig tolk.  Humphrey Perdaems, Directeur TVcN: “Vluchtelingen beschikken over talenten die zij goed in het vak van tolk kunnen inzetten. Zij spreken schaarse talen en hebben ervaren hoe moeilijk het kan zijn om jezelf zonder tolk verstaanbaar te maken.”

Programma
De vluchtelingen krijgen les in geheugentechnieken en analytisch vermogen, notatietechnieken, consecutief tolken en gesprekstolken. “Naast de specifieke vaardigheden die nodig zijn om te kunnen tolken, krijgen de deelnemers ook trainingen in het werken als ZZP’er en worden zij hierin gecoacht”, vertelt Vivian Stroeken, projectleider van TVcN. “Met deze trainingen worden de tolken gedegen voorbereid op een zelfstandige positie als ZZP’er.”

Bron: ManpowerGroup, 7 oktober 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.