"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

MKB techniek, bouw en industrie bezorgd om kennisbehoud

In de techniek, bouw en industrie ligt de grootste bedrijfsuitdaging in het behouden van kennis en kunde.

Meer dan de helft van de ondernemers (55%) gaat ervan uit dat dit een hinderpaal wordt de komende jaren. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor van Technicum en Unique uitgevoerd in samenwerking met Motivaction. Voor deze zevende editie zijn 672 mkb’ers uit de techniek, bouw en industrie ondervraagd over duurzame inzetbaarheid en de bedrijfseconomische en personele ontwikkelingen van hun bedrijf.

Techniek laat piek zien
Wanneer we dieper op deze cijfers inzoomen, zien we een grote piek in de techniekbranche. Hier wordt het vinden van kwalitatief personeel de komende jaren gezien als de grootste personele uitdaging (64%). Ook vindt 51 procent van de ondervraagde mkb’ers in de techniek vindt dat starters onvoldoende zijn voorbereid op de huidige arbeidsmarkt.

Adriaan Belonje, directeur Technicum: “Een van de grootste redenen dat werknemers vertrekken bij technische bedrijven is pensionering. Deze oudere werknemers laten echter een gat aan kennis en ervaring achter. Niet alleen die uitstroom, maar ook de afname van instroom zorgt voor een probleem.”

Het rapport van de MKB Marktmonitor 2015 is gratis aan te vragen via de volgende link.

Bron: Unique, 22 september 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.