"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Video recruitment werkt ook omgekeerd

Video werkt ook in ‘omgekeerde richting’, niet vanuit de sollicitant maar vanuit jou, je collega of de opdrachtgever!

Video in het recruitment proces is een hot topic. Echter wordt hierbij voornamelijk de nadruk gelegd op de sollicitant, zijn/haar video-CV, video-interview, video-pitch of video-introductie.

Waar we het allemaal over eens zijn is dat video een extra dimensie toevoegt aan een sollicitatie, het visuele aspect, een eerste indruk. Waarom geef je echter als bedrijf geen eerste indruk van de onderneming en de mensen die er werken?

Een vacature is immers niets anders dan een promotionele activiteit, een advertentie, voor een openstaande functie. Hoe interesseer en enthousiasmeer je een werkzoekende nou beter dan met video? Naast de taken en verantwoordelijkheden wil je als werkzoekende namelijk ook weten waar en met wie je zal komen te werken.

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om een vacature (tekst) te verrijken met een video ‘referentie’, opgenomen met een smartphone of tablet? Zo wordt de vacature niet alleen interessanter (en dus wervender), maar geef je ook direct een echt beeld van de werkomgeving en toekomstige collega’s.

Hoe doe je dit?

Vacatures zijn vluchtig waarbij dure en tijdrovende video producties geen optie zijn. Iedereen heeft tegenwoordig echter wel een smartphone of tablet. Met deze mobiele devices kan je video’s van hoge kwaliteit opnemen en ben je zeer mobiel waardoor je jouw omgeving kan gebruiken (het kantoor/collega’s).

Bram Tierie, Flipbase

Zie ook: Jezelf introduceren met video
Of bekijk het blog van Ron Jansen in de serie over video recruitment.

Flipbase won de tweede prijs in de finale van het FlexInnovatieFonds 2015, lees meer


[ Advertorial ]


Sinds kort gebruiken meerdere bedrijven, waaronder Unique en Start People, de toepassing van Flipbase op de hierboven beschreven manier. Zij presenteren zichzelf in een korte video en vragen de geïnteresseerde kandidaten dit ook te doen. Hieronder leggen ze uit waarom deze aanpak hen bevalt.

Unique StartPeople
Erik van Leeuwen, manager innovatie van Unique: Marc Feitsma, hoofd online & mobile van Start People:
Unique ziet grote toegevoegde waarde in video als ondersteuning van het wervingsproces.
De technologie van Flipbase is Unique goed bevallen doordat de kwaliteit en conversie aantoonbaar zijn toegenomen. Kandidaten zijn erg enthousiast doordat zij zien wat het werken bij Unique inhoudt en zij zichzelf op een onderscheidende manier kunnen presenteren.
Door alle technologische trends zien we het sollicitatieproces veranderen. Start People volgt deze trends nauwlettend. We zijn bezig met een pilot met Flipbase, om zowel het sollicitatieproces voor de sollicitant, Start People intercedent en onze klant effectiever en efficiënter te maken.”
Flexnieuws geeft ruimte aan auteurs die een artikel willen plaatsen op Flexnieuws.