"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

NBBU: Payroll niet weg te denken

NBBU-directeur Marco Bastian reageert in zijn blog op de berichtgeving dat payrolling in gemeenten ten onrechte groeit.

Marco Bastian: “Wat is dat toch dat payroll nu als hele bedrijfstak in de verdomhoek wordt geplaatst? Payrolling is een niet weg te denken vorm van HRM-dienstverlening waarbij organisaties én werkenden geholpen worden. Dankzij payroll wordt veel administratieve rompslomp bij ondernemers weggenomen en daarmee ook een professionele begeleiding van werkenden gegarandeerd. En NBBU-leden passen sinds jaar en dag de inlenersbeloning vanaf dag één toe. Dat betekent dat het loon en de vergoedingen van payrollkrachten gelijk zijn aan die van de werknemers in gelijkwaardige functies in dienst van de opdrachtgever. Dit om het verschil in beloning tussen payrollkrachten en personeel met rechtstreeks dienstverband tegen te gaan.”

Op dit ogenblik wordt de politiek door incidenten geleid. Daar hebben ook goede ondernemers last van. Wij begrijpen dat misstanden op de arbeidsmarkt voorkomen moeten worden. Niet voor niets staan wij achter het principe van de Wet aanpak schijnconstructies die vorige week in het parlement is aangenomen. Wij vinden dat schijnconstructies aangepakt moeten worden waardoor eerlijk concurrentie mogelijk is en flexkrachten niet de dupe zijn.

Zo bekijken we dat ook ten aanzien van payroll. NBBU-leden vullen als payrollondernemingen hun werkgeversrol duidelijk en transparant in. Zo moet vooraf duidelijk worden gemaakt aan de werknemers dat zij in dienst treden bij de payrollorganisatie. Het is zaak voor de payrollondernemingen om transparant te zijn en duidelijkheid te creëren over het werkgeverschap. Lees meer

Volgens Marco Bastian draait het allemaal om de manier waarop men omgaat met arbeidskrachten. “Met flex op zich is niets mis.”

Bron: NBBU, 8 juni 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.