"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Federgon uitzenden België Q1 2015 +9,64%

De Belgische uitzendfederatie Federgon meldt positieve ontwikkelingen over het eerste kwartaal van dit jaar.

De uitzendsector liet een sterk eerste kwartaal zien (+9,64%). Zowel het bedienden als arbeiderssegment kenden een stevige jaar op jaar groei. Al hinkt de activiteit nog gevoelig achter op het niveau van voor de grote recessie.

De vraag naar meer gespecialiseerde sourcing had een licht positieve invloed op de activiteiten binnen projectsourcing (+1,6%) maar gaf een sterke impuls aan interim management (+17,5%). Ook de private commerciële dienstenchequebedrijven zagen hun activiteit toenemen in het eerste kwartaal (+3,8%). Een verdere heropleving viel ook te noteren in de Recruitment, Search & Selectie–sector: werving- en selectiebedrijven legden een prima rapport voor met een groei van 16% in het eerste kwartaal.

Het aantal gestarte outplacementbegeleidingen kende een grote groei (+39%) ten gevolge van het opgestarte outplacement in het Ford-dossier. Het hoge cijfer verbergt een gestage groei van het aantal begeleidingen na individueel ontslag (+13,0%). De private opleidingsverstrekkers begonnen hun jaar eveneens met een positieve groei: de omzet in de sector steeg met 7%.

Bron: Federgon, 16 juni 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.