"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Emma at Work: video contact jongeren

Non-profit arbeidsbemiddelingsbureau Emma at Work lanceert nieuwe mogelijkheid voor contact met jongeren.

De drempel kan hoog zijn voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking om zich in te schrijven bij Emma at Work. Door zich in te schrijven bij Emma at Work bevestigen zij, dat ze een beperking hebben.

Foto Emma at Work real-time video call met kandidaat

Emma at Work maakt sinds kort gebruik van het voeren van gesprekken met jongeren via een real-time video call. Het voeren van een eerste gesprek via een video call werkt drempelverlagend. Simpelweg, omdat je niet hoeft te reizen en elkaar toch kunt zien. Je zult elkaar daardoor eerder en beter begrijpen en je kunt een beter beeld vormen van elkaar.

“Het aanbieden van deze dienst past bij Emma at Work. Onze ambitie is om alle jongeren in Nederland met een chronische ziekte of lichamelijke beperking te helpen aan een werkplek.
Als we meer jongeren kunnen helpen door de drempel te verlagen om zich in te schrijven, dan doen we dat. Het voeren van een gesprek via een video call benadert bovendien het fysiek bij elkaar zitten erg goed. Lichaamstaal is zo belangrijk in de communicatie. Het voeren van een gesprek met iemand, die je ook in beeld ziet vertelt zoveel meer over de persoon dan via een telefoongesprek. Bovendien scheelt het de kandidaat reistijd en kosten,” zegt Lonneke Jansen, Consultant bij Emma at Work.

Bron: Emma at Work, 12 mei 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.