"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ING zwicht voor kritiek op dumpen uitzendkrachten voor 1 juli 2015

ING zwicht voor kritiek op het dumpen van uitzendkrachten nadat bekend werd dat de bank van plan was om trouwe uitzendkrachten op straat te zetten om de nieuwe ontslagregels te ontlopen die op 1 juli ingaan.

In een ‘s avonds uitgegeven verklaring zegt ING zich te zullen houden aan de Wet Werk en Zekerheid, Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor de betreffende uitzendkrachten, meldt de Volkskrant. Lees meer >

De Volkskrant berichtte eerder op donderdag over het voornemen van ING om uitzendkrachten te ontslaan en baseerde zich op een interne notitie van ING.

Met het vroegtijdig ontslaan van uitzendkrachten vermijden bedrijven op grote schaal de nieuwe ontslagregels die op 1 juli ingaan. Ze laten trouwe uitzendkrachten gaan om te voorkomen dat ze vanaf juli de wettelijke ontslagvergoeding moeten betalen.

Diverse uitzendbureaus en uitzendkrachten melden soortgelijke ervaringen. In de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie raken uitzendkrachten ‘bij bosjes’ hun baan kwijt, volgens Henry Stroek van Vakcentrale CNV.

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher haalde uit naar ING en noemde het ‘schandalig’. In een reactie gaf ING in de loop van donderdagochtend aan dat minister Asscher zijn uitspraken baseerde op ‘onjuiste informatie’. Lees meer >

Inmiddels heeft overleg plaatsgevonden tussen minister Asscher en ING. Het plan om flexwerkers te ontslaan, is al gecommuniceerd in november 2014, zegt de bank. ‘De interne notitie is juist, maar er is onduidelijkheid ontstaan over de context. De maatregelen van de bank hebben niet te maken met het vermijden van de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid.’ Lees meer >

Bron: De Volkskrant, 9 april 2015 en FD, 10 april 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.