"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ManpowerGroup: grote toename personeel in Q2

De plannen van Nederlandse werkgevers om personeel aan te nemen voor het komende kwartaal zijn de meest optimistische sinds 2009.

Dit blijkt uit het Manpower Employment Outlook Survey (MEOS Q2) onder 750 werkgevers.

De arbeidsmarktbarometer staat op +4. De voorspelling van de werkgelegenheidsverwachting voor het tweede kwartaal is zes procentpunten hoger dan drie maanden geleden. De voorspelling van de werkgelegenheidsverwachting voor het tweede kwartaal is zes procentpunten hoger dan drie maanden geleden en laat een verbetering zien in zeven van de negen sectoren en drie van de vier regio’s in vergelijking met de resultaten van het eerste kwartaal van 2015.

“Deze resultaten tonen aan dat het economisch herstel breder gedragen wordt”, zegt Jilko Andringa, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland. Slechts in één sector (landbouw, bosbouw en visserij) verwachten werkgevers minder personeel aan te nemen dan in het vorige kwartaal. Deze sector laat daarentegen wel herstel zien, omdat het aantal werkgevers dat verwacht minder mensen aan te nemen dit kwartaal kleiner is dan vorig kwartaal.

Vertrouwen toegenomen
In zes van de negen sectoren verwachten werkgevers een toename van het aantal werknemers. Vooral bij nutsbedrijven en de overheid is hier sprake van. De sectoren die de grootste stijging laten zien, zijn de bouw en productiebedrijven.

Verwachting Q2
Werkgevers zijn in alle regio’s positief over komend kwartaal. In het oosten(+12%) en het zuiden(+14%) van het land zijn werkgevers het meest optimistisch over het aannemen van nieuwe werknemers en is hoopgevend herstel te zien.

Positie Nederland verbetert
In Europees perspectief verbetert de positie van Nederland. In de Verenigde Staten zijn de werkgevers met +16 onverminderd positief. Het economisch herstel is daar vooralsnog sterker zichtbaar dan in Europa.
Duitsland: +5 (+5 Q1)
België: +2 (+2 Q1)
Verenigd Koninkrijk: +6 (+6 Q1)
Spanje: +4 (+3 Q1)
Frankrijk: +2 (+4 Q1)

Bron: Manpower.nl, 10 maart 2015, ManpowerGroup, 10 maart 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.