"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV: ‘Maak flexwerk duurder, anders dreigen acties’

Vaste krachten moeten goedkoper worden. Voor werkgevers moet het duurder worden om flexwerkers aan te nemen.

Dat eist de nieuwe FNV-voorzitter Han Busker in een interview met het AD. Hij dreigt met acties als politiek Den Haag niet luistert. Lees meer

Vandaag, woensdag 10 mei, begint het jaarlijkse FNV-congres.

Busker geeft een signaal naar de onderhandelingstafel voor het nieuwe kabinet: “Ik ga ervan uit dat de nieuwe minister van Sociale Zaken, wie het ook wordt, goed zal luisteren naar de FNV. Als het nodig is, gaat de FNV gewoon actie voeren.”

Busker stelt voor de werknemerslasten te verlagen, waardoor vaste werknemers goedkoper worden. Hij is ook voorstander van minimumtarieven voor zzp’ers in bepaalde sectoren.

Werkgevers willen juist de rechten van vaste medewerkers verminderen, zodat werkgevers minder risico lopen en daardoor mensen sneller in vaste dienst nemen. Voor de FNV is dat onbespreekbaar. Busker gaat ook niet mee in de kritiek op de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De werkgevers willen de WWZ op de schop nemen. De vakbond wil de effecten van de wet pas in 2020 gaan evalueren.

Bron: AD, 10 mei 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.