loading
views

ABU: Week 1-4: omzetdaling 18%

Logo ABU
17 februari 2009

De omzet van uitzendondernemingen in Nederland is in de weken 1 tot en met 4 (periode 1 2009) gedaald met maar liefst 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het totaal aantal uren daalde enorm, met 21%.

Dit blijkt uit de ABU-monitor van de gelijknamige branchevereniging voor uitzendondernemingen. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus niet gecorrigeerd. Januari 2009 kenmerkte zich in vergelijking met vorig jaar door lange periodes van vorst, waardoor er veel vorstverlet is verleend, projecten geen doorgang vonden en uitzendkrachten hun vakantiedagen opnamen.

Vraag naar uitzendkrachten daalt weer meest in industrie en techniek
Het aantal uren in de medische sector daalde met 16% en de omzet nam af met 8%. De administratieve sector liet een daling zien van 13% in uren, en een daling van de omzet met 10%. De gewerkte uren in de industriële sector namen met maar liefst 26% af, terwijl de omzet een daling vertoonde van 24%. In de technische sector tenslotte kromp het aantal uren met 29%, naast een omzetdaling van 26%.

Gerelateerd nieuws
> Week 49-52: omzetdaling 9%
> Week 45-48: omzetdaling 9%
> Week 41-44: omzetdaling 6%

Flexmarktbekijk meer cijfers en trends »
Flexmarkt organisatiesABU »

Bron: ABU, februari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek