Seminar Payrolling

FlexNieuws organiseert seminar rondom ‘Payroll Ontwikkelingen’

Datum: 19 november 2015
Aanvang: 11:45 uur lunch
Duur plenaire programma: 12:30 uur tot ca. 14:30 uur
Ontmoet moment: 14:30 tot ca. 15:00 uur
Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal, Hilversumsestraatweg 19 te Baarn
Kosten: €175,-

Minister Asscher gaat de komende maanden een payrollwet door het parlement loodsen. Wat betekent dit voor de branche?

Adriaan de Gier en Myrthe van den Heuvel schetsen in hun column Payrollbranche wordt slagveld en de update van die column (deel 2) wat de mogelijke gevolgen zijn.

Kunnen payrollorganisaties straks nog wel uitzend-CAO’s en andere voordelen van uitzenders gebruiken? Of alleen wanneer ze ook een allocatiefunctie vervullen (het bijeenbrengen van kandidaten en opdrachtgevers)? Worden ze automatisch ‘gewone werkgevers’ en moeten ze voortaan gewoon de regels van het Burgerlijk Wetboek gaan toepassen?

Als de plannen werkelijkheid worden, verdwijnen de faciliteiten die payrollbedrijven nu nog hebben als ‘uitzender’. Ze moeten de voorwaarden van hun inleners gaan toepassen, niet alleen qua secundaire arbeidsvoorwaarden (denk aan pensioen), maar ook het (beperkte) ketenmodel van tijdelijke arbeidsovereenkomsten zoals dat voor gewone werkgevers geldt. Veel payrollbedrijven zullen de gevolgen financieel niet kunnen dragen. Tenzij ze tijdig het roer omgooien. Wat te doen?

Helaas is het Seminar Payrolling volgeboekt.
Volg FlexNieuws en blijf op de hoogte van komende seminars.

Deze middag heet Han R. de Groot (voorzitter FSGroep) u welkom. Naast Han R. de Groot spreekt Adriaan de Gier (advocaat De Gier Business Law) tijdens dit seminar. Deelname aan dit seminar kost €175,-.

Han R. de Groot Adriaan de Gier