Campagne wijst ondernemer met geldzorgen de weg naar hulp

0
90

In een nieuwe campagne wijst het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers en ZZP’ers met geldzorgen de weg naar hulp.

Ondernemers met geldzorgen kunnen op de website Geldfit.nl aan de hand van een korte test anoniem checken hoe zij er financieel voor staan en of het verstandig is om hulp te zoeken. Zij zien dan direct welke hulp er is, passend bij hun specifieke situatie. Dit varieert van coaching door andere ondernemers, persoonlijk advies van de KvK, online tools tot schuldhulp van de gemeente. Wie liever direct in gesprek gaat, krijgt via het gratis telefoonnummer 0800-8115 advies op maat. Een belangrijk advies voor iedereen met geldzorgen: blijf in gesprek en probeer zoveel mogelijk samen een oplossing te vinden. De bereidwilligheid van bedrijven en organisaties om mee te denken is groot en er is vaak meer mogelijk dan men denkt.

Bij Geldfit.nl zijn een groot aantal publieke en private partijen betrokken, waaronder gemeenten, banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en grote werkgevers. Zij verwijzen klanten en medewerkers met geldzorgen actief door naar de online test. Alleen al dit jaar hebben meer dan 60.000 mensen een test gedaan en persoonlijk advies gekregen over hun financiële situatie. Ook ontvingen ruim vierduizend ondernemers een advies op maat via Geldfit.nl.

Nieuw perspectief
Het kabinet heeft tijdens de coronacrisis extra geld uitgetrokken om mensen met financiële zorgen sneller en beter te kunnen helpen. Ook zijn er extra middelen voor om- en bijscholing en begeleiding naar nieuw werk, voor werknemers en zelfstandig ondernemers.

Bron: Rijksoverheid, 15 september 2021