Westerduin Groep neemt Adhocdocent over

0
293

De Westerduin Groep uit Barneveld verstevigt zijn positie in de onderwijsbranche met de overname van Adhocdocent uit Rotterdam. Daarnaast heeft Westerduin Talent samen met de Christelijke Hogeschool Ede traineeships ontwikkeld voor hbo’ers in de zorg.

Beide ontwikkelingen passen in de strategie van Westerduin Groep om verder te groeien tot dé HR-partner binnen de uitzendbranche.

AdhocdocentOnderwijspersoneel
Adhocdocent is sinds 2009 actief als dienstverlener in de onderwijsbranche en blijft onder eigen naam opereren. In de afgelopen tien jaar is het een vertrouwde naam geworden voor reformatorische en christelijke onderwijsinstellingen in Nederland, die zoeken naar getalenteerd onderwijspersoneel.

Apeldoorn
Marianne Kleppe, CEO van Adhocdocent: “Met de overname hopen wij onze dienstverlening verder uit te breiden en te professionaliseren. De overname maakte het ook mogelijk om een nieuwe vestiging in Apeldoorn te openen. We trekken in bij de collega’s van Westerduin Personeelsbemiddeling. Hiermee kunnen we onderwijsinstellingen in het midden en oosten van Nederland beter van dienst zijn.”

Zorg en onderwijs
Voorheen opereerde Westerduin Groep met alleen het label Westerduin Personeelsbemiddeling in de sectoren bouw, groen, logistiek en techniek. Inmiddels heeft dit label acht vestigingen in het midden van Nederland. Met de overname en de traineeships wordt de dienstverlening nu ook uitgebreid binnen de zorg en het onderwijs.

Westerduin Groep
Maarten Westerduin, CEO van Westerduin Groep: “Westerduin Groep en Adhocdocent hebben elkaar allereerst gevonden in hun focus op een gezonde interne bedrijfscultuur. Daarnaast zien we kansen binnen het onderwijs. Er is toenemende behoefte aan goed gekwalificeerde docenten. Dankzij de overname kan Adhocdocent zich nog meer toeleggen op en specialiseren in datgene waar ze goed in zijn.”

Westerduin Groep is met de overname een overkoepelende organisatie van vier bedrijven met 70 fte, en is hiermee een middelgrote speler binnen de flexbranche.

Bron: Westerduin Groep, 14 juni 2019