Virtuele Banenbeurs voor studenten en young professionals

0
295

Op 28 juni vindt de landelijke Virtuele Banenbeurs plaats.
Virtuele Banenbeurs
Een online carrièrebeurs, geheel in 3D georganiseerd. En waarbij unbiased hiring (en dus diversiteit en inclusiviteit) de norm zijn.

Bekende werkgevers van Nederland komen graag in contact met geselecteerde laatstejaars studenten en starters op de arbeidsmarkt (HBO/WO). Die selectie vindt plaats via een zogeheten game-based assessment (van IVY Works), dat de profielen van de deelnemers kan koppelen aan de bedrijven op de beurs.

Hoofdsponsor van dit event is Driessen Groep.

‘De bedrijven stellen een competentieprofiel op (op basis van soft skills) en wij leveren vervolgens een lijst met kandidaten die aan dat profiel voldoen’, aldus Marieke Wehner, managing director van Sollicitatiedokter en organisator van de Virtuele Banenbeurs. ‘De bedrijven maken vervolgens een keuze met wie zij in gesprek willen gaan. Op de beurs worden dus alleen kwalitatieve gesprekken gevoerd. Ook belangrijk: studenten en young professionals die het lastig vinden zichzelf te verkopen zijn hier aan het juiste adres. Jezelf verkopen is namelijk niet nodig. Dat doen wij voor ze, en gaat op basis van wat ze kunnen.’

De 1-op-1 gesprekken zijn gericht op de doelgroep die de werkgever voor ogen heeft. Denk: informatica & IT studenten, commerciële economie, finance studenten etc. Om deze beurs tot een succes te maken is onder meer een professionele digitale eventbouwer in de arm genomen.

Deelnemen
Studenten en young professionals kunnen een account aanmaken op de site van de Virtuele Banenbeurs. Dat biedt ook de mogelijkheid om het uitgebreide game-based assessment te maken. Voor deelnemers aan de beurs is het assessment gratis.

Bron: Sollicitatiedokter, 2 juni 2021

Lees ook
UWV kansrijke beroepen december 2020
MatchQ ondersteunt initiatief Heel Nederland Werkt
Magnet.me verbindt ruim 5.000 bedrijven met studenten en young professionals
Terugblik op Magnet.me Digital Career Event