"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Top-100 populairste banen voor starters, volgens Magnet.me

In de Top-100 meest populaire banen van 2020 van banen platform Magnet.me staan twee keer zoveel overheidsbanen vergeleken met vorig jaar en bijna 40% minder banen in de retail.
Magnet.me

Daarmee lijkt ‘coronajaar 2020’ ook zijn weerslag te hebben op welke banen onder studenten en young professionals populair zijn: in onzekere tijden wordt de stabiliteit van een overheidsbaan ogenschijnlijk aantrekkelijker.
Aantal banen per sector binnen de top 100, bron Magnet.me
FMCG nog steeds koploper
Hoewel het aantal banen bij de overheid in de Top-100 het afgelopen jaar is verdubbeld, blijft de absolute koploper nog steeds de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) sector. In de Top-100 staan 16 banen bij bedrijven in de FMCG-sector. Ook de meest populaire vacature van de 73.000 vacatures die in 2020 op Magnet.me werden geplaatst was bij een “FMCG’er”: Het Future Leaders Programme – Digital & Technology Management van Unilever. Naast Unilever zijn ook Procter & Gamble, PepsiCo en Mars terug te zien in de onder studenten en young professionals populaire FMCG-sector.

Andere sectoren die goed scoren zijn management consulting (14 banen) en de logistiek (10 banen). Vooral die laatste branche doet het ten opzichte van 2019 erg goed. Toen stonden er nog vier banen bij logistieke bedrijven in de Top-100 en nu dus meer dan twee keer zoveel.

Lees meer over het corona-effect en stijgende populariteit van de overheid als werkgever  op Magnet.me

Europa en traineeships
Opvallend is dat in het jaar waarin Brexit een realiteit werd, de Europese Unie als werkgever populairder werd. WerkenbijdeEU staat met maar liefst zes traineeships in de Top-100 van 2020.

Bron: Magnet.me, 27 januari 2021

Lees ook
Terugblik op Magnet.me Digital Career Event, juli 2020
Top-100 populairste banen van 2019 volgens Magnet.me
Indeed, januari 2021: Herstel van Nederlandse arbeidsmarkt zet weer door

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.