The Adecco Group Q2 2019 omzetdaling 2%

0
219

The Adecco Group rapporteert over het tweede kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 2%. Organisch (zonder overnames) daalde de omzet met 3%.

De brutomarge is iets gestegen en de nettoschuld verkleind. De EBITA is verbeterd (+2%).

De beste resultaten werden gemeten in de VS. In Europa bleef de groei achter.
The Adecco Group, Q2 2019, segment operating performance
Vertraagde omzetgroei in Europa
De terugloop van de resultaten in Europa komt enerzijds door de vergelijking met het vorig jaar, toen was er juist een sterke groei in het tweede kwartaal. Anderzijds neemt de vraag naar personeel in de auto-industrie en de productiesector in Europa af. De prognoses voor het derde kwartaal stellen gerust, omdat in het derde kwartaal van 2018 eveneens een teruggang van de omzet werd gemeten. Over het hele jaar zullen de resultaten van 2019 in vergelijking met 2018 daarom naar verwachting niet te ver uit elkaar gaan lopen, aldus CEO Alain Dehaze in het persbericht.

The Adecco Group meldt dat het meer focus legt op dienstverlening die een hogere waarde vertegenwoordigt. Zo werd in de VS de Modis Academy geĆÆntroduceerd om personeel bij te kunnen scholen in de vraag naar hogere technische vaardigheden. Verder worden dit jaar bezuinigingen doorgevoerd (70 miljoen euro).

Bron: The Adecco Group, 8 augustus 2019

Zie ook
The Adecco Group Q1 2019: omzetdaling 2%