"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Peter Feld nieuwe directeur Public en Social Affairs bij Randstad Groep Nederland

Peter Feld

Peter Feld (59) is 1 januari gestart als directeur Public en Social Affairs bij Randstad Groep Nederland. In zijn nieuwe rol wil Feld uitzenden stevig op de kaart zetten als preferente vorm van flexibele arbeid. Alex Groeneveld volgt hem op als directeur Staffing bij Randstad Nederland. 

Van intercedent tot directeur
Peter Feld werkt al zo’n 35 jaar binnen de Randstad familie. Hij begon zijn carrière als intercedent en bekleedde verschillende functies voordat hij in 2001 de overstap naar het directeursschap maakte.

Als directeur van Randstad Payroll Solutions was hij mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de eerste cao voor payrolling in Nederland en voor de oprichting van brancheorganisatie Vereniging Payroll Ondernemingen (VPR). Vervolgens richtte Feld de divisie Techniek op binnen Randstad Nederland, en bouwde hij die verder uit. Sinds juli 2013 was Feld als directeur Randstad Staffing onder meer eindverantwoordelijk voor alle uitzendactiviteiten in het MKB en sectoren als de bouw, de techniek en de zorg en voor de Randstad Vakschool. 

Directeur Public Affairs
Als directeur Public en Social Affairs wil Feld uitzenden opnieuw op de kaart zetten als de preferente vorm van flexibele arbeid: “Geen enkele vorm van flexibele arbeid is zo goed geregeld als uitzenden. Vanuit Randstad dragen we daar al 60 jaar aan bij. Op het gebied van arbeidsvoorwaarden met de totstandkoming van de uitzend-cao bijvoorbeeld, door te investeren in duurzame inzetbaarheid met de oprichting van Stoof – nu Doorzaam – en door initiatief te nemen voor de perspectiefverklaring waardoor ook uitzendkrachten een huis kunnen kopen.”

Toegevoegde waarde
Feld is – ook als bestuurslid van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) – al langer bezig met het verstevigen van de positie van uitzenden. Binnen het ABU-bestuur werkt hij op dit moment aan een toekomstvisie die antwoord moet geven op de vraag hoe de uitzendbranche in de nabije toekomst van toegevoegde waarde kan blijven.

Bron: Randstad, 6 januari 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.