"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

OTTO en HOBIJ willen woonwijk voor arbeidsmigranten bouwen in Veghel

In Veghel wil uitzendorganisatie HOBIJ in samenwerking met OTTO Work Force een woonwijk bouwen waar 500 arbeidsmigranten kunnen wonen, maar de buurtbewoners zijn er tegen.

”Het idee van deze woonwijk is gebaseerd op oude arbeiderswijken van Philips in Eindhoven. Het wordt een fijne woonomgeving.”

Een van de initiatiefnemers, Han van Horen van uitzendbureau HOBIJ, had de reactie van de buurtbewoners wel verwacht. Hij wil er samen met de gemeente voor zorgen dat het plan voldoende draagvlak krijgt. Dat is ook een belangrijke voorwaarde voor de gemeente om uiteindelijk een vergunning voor het plan te verlenen.

“Als er geen draagvlak komt voor het plan, weet ik ook niet hoe het verder moet met het huisvesten van de arbeidsmigranten”, zegt hij.

Binnenkort worden de omwonenden opnieuw uitgenodigd om samen met de initiatiefnemers te praten over de plannen.

Tekort aan huisvesting arbeidsmigranten
Volgens Expertisecentrum Flexwonen is er een tekort van 100.000 geschikte woonplekken voor arbeidsmigranten uit Oost- en Zuid-Europa.

Bron: Omroep Brabant en NOS, 19 juni 2019

Zie ook
Positieve trend in kwaliteit huisvesting arbeidsmigranten
Tekort huisvesting arbeidsmigranten neemt toe
De geplande woonwijk is een initiatief van OTTO Work Force en HOBIJ, Kafra Housing

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.