Olympia krijgt aspirant-status socialer ondernemen

0
284

Olympia heeft als eerste toptien-speler binnen de uitzendbranche de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Uit onafhankelijke toetsing door TNO blijkt dat Olympia aantoonbaar presteert op inclusief ondernemerschap. Olympia richt zich nu op de volgende trede van de prestatieladder.

Prestatieladder Socialer Ondernemen
De PSO van TNO bestaat uit twee componenten: een toegankelijk meetinstrument, dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt, en een keurmerk, dat wordt uitgegeven na een certificeringsproces.

Inclusief ondernemerschap
De PSO is wetenschappelijk onderbouwd en uitgegroeid tot landelijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap en inclusieve werkgevers. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Trede 2
Olympia wil het komende jaar doorgroeien naar Trede 2. Er zijn dan bij Olympia meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Cees Verkuyl, CCO van Olympia Nederland: “We hebben een bewuste keuze gemaakt om samen met onze relaties te werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Als arbeidsbemiddelaar kun je makkelijk kiezen voor kortetermijnoplossingen, maar daar kiezen wij niet voor. We willen een inclusieve arbeidsmarkt creëren en ervoor zorgen dat mensen die nu langs de zijlijn staan in de werkende samenleving kunnen terugkeren.”

Bron: Olympia, 25 november 2018

Zie ook: Nieuwe schoenen