Olympia biedt gratis training aan 1000 coronawerklozen

0
363

Arbeidsbemiddelaar Olympia wil Nederland helpen bij het aanpakken van de coronacrisis door 1000 werkzoekenden een gratis training aan te bieden.

Het gaat om trainingen voor functies waar in de 1,5 meter-economie langdurig vraag naar zal zijn, zoals Logistiek medewerker, Orderpicker, Magazijn medewerker en Klantenservice medewerker.

Verschuiving van werk naar vitale functies
Rogier van Hamburg, directeur Innovatie bij Olympia: “De gevolgen van de coronacrisis zijn ongekend en deels blijvend. Op de ene plek verdwijnt werk. Op de andere ontstaat het juist. Het verliezen van werk heeft grote impact op het leven van duizenden mensen. Zij missen inkomen, sociale verbondenheid en structuur in hun dagelijkse leven. Olympia wil zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door deze mensen zo snel mogelijk te helpen aan werk waar juist nu vraag naar is. Betekenisvol werk maakt een mens weer gelukkig en is ook de snelste manier om de Nederlandse economie uit de coronacrisis te trekken.”

Geef mensen zonder werkervaring een kans
Voor zo’n overstap naar een nieuwe functie zijn de juiste vaardigheden en kennis essentieel. Olympia biedt hiervoor gratis online trainingen aan en verwacht zo in een periode van slechts 4 weken 1000 werkzoekenden te trainen. Het maakt niet uit welke werkervaring of opleiding iemand heeft; er wordt gekeken naar iemands kracht en mogelijkheden. De trainingen kunnen thuis, online gevolgd worden met begeleiding op afstand van de Olympia intercedent. Na de training worden de werkzoekenden geïntroduceerd bij klanten zoals Renewi, Samsung, Webhelp, Jumbo, Etos, Gall&Gall en The Greenery. “Om in aanmerking te komen voor de training, is het niet per se nodig om via Olympia aan de slag te gaan. Ons doel is om mensen aan het werk te helpen, via ons of via een andere werkgever”, aldus Dimitri Yocarini (CEO Olympia).

Aanmelden
Kandidaten die hun mogelijkheden willen verkennen kunnen contact opnemen via de website van Olympia.

Bron: Olympia, 30 april 2020