Monsterboard geeft webinar videosolliciteren

0
147

Werkzoekenden zien meerwaarde van video bij solliciteren

Kandidaten zien een meerwaarde in de inzet van video bij sollicitaties. Niet alleen zien ze voordelen in het meesturen van een eigen video bij hun sollicitatie, omdat ze dan meer kunnen laten zien van hun karakter en interesses, ze zien ook kansen voor werkgevers om een betere en meer waarheidsgetrouwe indruk te geven van de potentiële werkplek waarop je terecht zult komen.

Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard in december 2018. Het recruitmentplatform biedt dit jaar een serie webinars om sollicitanten te helpen met informatie en tips.

Ervaringsdeskundige Mourad El Moussati geeft adviezen in webinar Monsterboard
Ervaringsdeskundige Mourad El Moussati geeft adviezen in webinar Monsterboard

Werkzoekenden hebben over het algemeen een negatieve houding tegenover het sollicitatieproces en tegenover de manier waarop werkgevers zichzelf en de functies in hun vacatures profileren, blijkt uit de focusgroep die meewerkte aan het onderzoek.

Wat laat je zien?
Ze vinden dat vacatures vaak veel informatie bevatten die niet helpt en schatten in dat werkgevers dat doen omdat ze moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaten.

Aan de andere kant weten kandidaten vaak niet hoeveel ze van zichzelf moeten laten zien omdat ze ook niet afgewezen willen worden op bepaalde eigenschappen. Ze geven aan wel te denken dat video kan helpen om gemakkelijker op gesprek te komen als ze goed overkomen op beeld, dus ze zouden zeker overwegen om dit te proberen.

Videosolliciteren vergroot kans op een baan
Ulrich Biebaut, General Manager Monsterboard Benelux: “Ondanks dat de huidige arbeidsmarkt een werknemersmarkt is hebben werkzoekenden vaak het gevoel dat het lastig is om aan een nieuwe baan te komen. Soms ligt dat aan het gebrek aan werkervaring bij jongeren, of juist aan de leeftijd bij oudere kandidaten. Maar het kan ook zijn dat je naam of afkomst je parten speelt. Een begeleidende video kan helpen om barrières bij werkgevers weg te nemen en sneller uitgenodigd te worden op gesprek.”

Tips in webinar
In een webinar op 20 februari 2019 geeft Monsterboard tips en tricks voor het inzetten van video tijdens het solliciteren met adviezen van ervaringsdeskundige Mourad El Moussati. Mourad stuurde ooit een sollicitatie uit naar wel tien stagebedrijven. Maar toen hij bijna geen reactie kreeg is hij op zoek gegaan naar antwoorden. Het antwoord vond hij in een positieve instelling en door te solliciteren met een video van zichzelf waarmee hij wel uitgenodigd werd voor gesprekken.

Bron: Monsterboard persbericht, 13 februari 2019