Magnet.me haalt €1mln op voor verdere groei in VK

0
141

Het online carrière netwerk voor studenten, Magnet.me heeft €1 miljoen opgehaald in een recente investeringsronde.

De Rotterdamse startup brengt studenten op een slimme manier in contact met potentiële werkgevers.

Magnet.me is de grootste carrière site voor studenten in Nederland en breidde onlangs uit naar het Verenigd Koninkrijk. De investering is afkomstig van een groep private investeerders en wordt voornamelijk gebruikt om de groei daar te versnellen.

Brexit geen bedreiging
In het VK maken al meer dan 30.000 studenten en meer dan 150 bedrijven, zoals Rothschild, Vodafone en Unilever gebruik van Magnet.me. In juni besloten de Britten de EU te verlaten, maar voor Magnet.me pakt de Brexit vooralsnog gunstig uit. Oprichter Vincent Karremans: “We investeren nu vooral in de Britse markt en door de flinke daling van de Britse pond ten opzichte van de euro, kunnen we nog meer investeren.”

Ook op lange termijn ziet Magnet.me de Brexit positief in. “Als de Brexit langdurige negatieve gevolgen heeft op de Britse economie, dan zullen bedrijven moeten gaan snijden in onder andere wervingskosten en er dus eerder voor kiezen om dure, traditionele en ineffectieve recruitment kanalen af te stoten en juist te kiezen voor een slimmere oplossingen zoals Magnet.me.” denkt Karremans. “We zijn in Nederland ook begonnen midden in een economische recessie en dat heeft ons alleen maar geholpen.”

Beste nieuwkomer
Een flinke aanmoediging voor verdere uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk kreeg Magnet.me in oktober van de Britse overheid. Het mocht nog geen jaar na de lancering in het VK, de UK Department of International Trade Investment Award voor beste nieuwkomer in ontvangst nemen uit handen van de Britse ambassadeur in Nederland.

Verandering
Magnet.me is in 2012 opgericht door Vincent Karremans, Freek Schouten en Laurens van Nues uit hun eigen frustratie met het orientatieproces op de arbeidsmarkt. “Als student kwam je via traditionele kanalen alleen maar in aanraking met een handjevol bedrijven, had je geen idee welke bedrijven in jou geïnteresseerd waren en moest je het maar doen met massale vacaturesites, agressieve recruitmentkantoren en werd je doodgegooid met generieke e-mails van bedrijven. Dat wilden wij veranderen en het proces volledig laten draaien om de student.”

Over Magnet.me
Magnet.me is met meer dan 70.000 gebruikers en meer dan 1.000 werkgevers – van startups tot multinationals – de grootste carrière site voor studenten in Nederland en werd, als studenten, in 2012 opgericht door Vincent Karremans, Freek Schouten en Laurens van Nues. Ze solliciteerden zelf nooit, maar hebben met Magnet.me inmiddels tienduizenden studenten geholpen hun droombaan te vinden.

Bron: Magnet.me, 9 februari 2017