JAMwerkt.nl snelst groeiende startup Zuid-Nederland

0
115

 JAMwerkt.nl, heeft de Gouden Gazelle voor het snelst groeiende bedrijf in de categorie klein in Zuid-Nederland gewonnen.

JAMwerkt is een online tool voor het inhuren van flexkrachten uit de regio. Met een groei van 717% in de afgelopen drie jaar breidt deze startup zich snel uit vanuit het zuiden van Noord-Brabant. Miranda (25), Martijn (20) en Ruud Schippers (23) uit Bladel hebben deze succesvolle startup opgericht tijdens hun studie.

Eindhoven 24-11-16 Uitreiking van de FD Gazellen awards in de regio Zuid Nederland.  Copyright: Sander Nieuwenhuys

Bedrijven kunnen deze tool gebruiken om tijdelijke personeelstekorten snel op te lossen door flexkrachten te boeken uit de directe omgeving. In één oogopslag kan men namelijk zien welke flexkrachten beschikbaar zijn. ‘Door middel van de filters en de reviews over de flexkrachten, kunnen bedrijven zo zélf de meest geschikte kandidaat uitzoeken voor hun bedrijf’, aldus mede-oprichter Ruud Schippers. Hierdoor wordt het uitzendproces enorm versneld, met als resultaat dat bedrijven sneller kunnen schakelen dan bij een regulier uitzendbureau.

Op deze manier kunnen jongeren werkervaring opdoen bij bedrijven in hun eigen omgeving. Via de web app kunnen jongeren namelijk zelf aangeven wanneer ze beschikbaar zijn om te werken én in welke sectoren ze werkervaring willen opdoen. Alles verloopt via het online platform en jongeren kunnen zelf bijhouden wat ze bijvoorbeeld deze maand al verdiend hebben.

De jonge ondernemers hebben als ambitie om het platform voor het einde van 2017 in heel Noord-Brabant te lanceren. Daarna willen ze het voor jongeren in heel Nederland mogelijk maken om op deze manier betaalde werkervaring op te doen. “Met één druk op de knop kunnen we het platform lanceren in een nieuwe regio, dus we kunnen erg snel uitbreiden”, legt Ruud uit. Per regio zoeken we enthousiaste, ambitieuze young potentials, die de regio kennen en het platform in die regio bekend willen maken.

Bron: JAMwerkt, 25 november 2016