"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Oprichter Randstad begint stichting voor goede doelen

Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendorganisatie Randstad, start een stichting om liefde en medemenselijkheid terug te brengen in de samenleving.

Lees meer over de Goldschmeding Foundation

Hij ergert zich aan de dominante rol die de economie speelt in ons dagelijks leven, zegt hij in een uitgebreid interview in het FD.

Goldschmeding (82) blikt in dit gesprek terug op zijn werk en leven. “In het bedrijfsleven zijn winst maken en eigenbelang belangrijker geworden dan samenwerken voor een gemeenschappelijk doel of liefde voor elkaar. Mensen worden inwisselbare winstmachines.”

interview FD met Frits Goldschmeding, oprichter Randstad uitzendorganisatie

Jan-Peter Balkenende neemt ook plaats in de raad van toezicht van de stichting, evenals bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL. Goldschmeding is zelf voorzitter. De andere leden zijn voormalig FNV-bestuurder Kitty Roozemond en de huidige ceo van Randstad, Jacques van den Broek. Het dagelijks bestuur komt in handen van Piero Overmars, oud-lid van de raad van bestuur van ABN Amro.

Bron: FD, 30 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.