Delistaff gekozen tot meest talentvolle starter in de flexbranche

0
303

Op 4 november 2021 vond de finale plaats tussen de 10 overgebleven finalisten voor de meest veelbelovende en talentvolle starter van het jaar in de flexbranche.

Delistaff, vertegenwoordigd door Pieter Engels (eigenaar), is van alle startende uitzend, detacherings- en payrollorganisaties door de vakjury uitgeroepen tot meest talentvolle starter en heeft de Award Starter van het Jaar 2021 in de wacht gesleept.

Winnaar Starter van het Jaar 2021
Delistaff, vertegenwoordigd door Pieter Engels (eigenaar), is van alle startende uitzend, detacherings- en payrollorganisaties uitgeroepen tot meest talentvolle starter van 2021 in de flexbranche.

Aan deze spannende finale gingen drie pittige voorrondes vooraf. Hierin hebben de kandidaten laten zien te beschikken over kennis van de flexmarkt en relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is een aansprekende en goed werkende website voor zowel opdrachtgevers als kandidaten essentieel. Verder hebben de deelnemers aangetoond vanaf 2019 minimaal vijf kandidaten te hebben geplaatst. Ook beschikken ze over een social media strategie en zijn via verschillende kanalen actief aanwezig.

De 10 finalisten zijn tijdens de finale geïnterviewd waarin ze aan de tand zijn gevoeld op hun onderscheidend vermogen, goed werkgeverschap, toekomstvisie, ondernemerschap en groei. De 10 toptalenten hebben tijdens de pitch hun beste beentje voor gezet. Unaniem is door de vakjury de meest talentvolle starter in de flexbranche gekozen.

Er kan er maar één de winnaar zijn
Pieter Engels van Delistaff heeft een topprestatie geleverd tijdens alle rondes.

Hendarin Mouselli, VRF: “Starten is lef, ondernemen is topsport. Vooral als flex ondernemer. Daarom zet VRF Advocaten graag juist deze ondernemers in de spotlights.”

Naast een mooie score in de voorrondes heeft Pieter Engels het ontzettend goed gedaan tijdens de finale. Wat Delistaff onderscheidt is dat zij met een goed uitgedacht en uitgebalanceerd concept werken met aandacht voor het vak bezorger. Duidelijk kiezen zij voor een doelgroep, die niet altijd in het zonnetje wordt gezet maar dat zeer verdient. Dit alles heeft geresulteerd in de felbegeerde titel ‘Meest talentvolle Starter van het jaar 2021.

Pieter Engels van Delistaff gaat niet alleen met de titel naar huis, maar ook met een waardevol prijzenpakket bestaande uit kennistrainingen, een toolbox met alle benodigde juridische documenten, uitzendscan, tablet, een online mediabudget ter waarde van €2.500,– en vier adviesgesprekken op het gebied van management, marketing, juridische vragen en financieel.

Dewy Mulder, Bureau Cicero: “Als inspectie instelling zien we dat gevestigde ondernemingen vaak de professionalisering slag willen maken door een keurmerk te ontwikkelen terwijl starters juist een enorme voorsprong krijgen als ze direct op de juiste manier kunnen starten. Door krapte op de arbeidsmarkt is de komst van nieuwe professionele intermediairs met een frisse en innovatieve blik alleen maar toe te juichen en we willen deze starters dan ook een helpende hand bieden door dit platform in combinatie met vrijblijvend informatie en uitleg aanbieden over compliance.”

10 toptalenten
De verkiezing, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, zette de schijnwerpers op 10 echte toptalenten in de flexbranche. Naast Delistaff bestond de top drie uit RAWWorks – vertegenwoordigd door Arjen Paul (partner), die de tweede plaats veroverde, en DAAF B.V. – vertegenwoordigd door de heren Mick Knabben – van Leusden en Jeroen de Roon (beiden mede-eigenaar) – die als derde eindigde.

Fatima Dahman, Anderz: “Het is een geweldige trend: steeds meer ondernemers wagen de gok en starten een eigen uitzendbureau. We zijn maar wat blij met deze ontwikkeling. Want hoe steviger de flexibele schil, hoe beter we kunnen werken aan een mooie arbeidsmarkt. Onze branche (de flexbranche, de mooiste die er is), is namelijk cruciaal voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Daaraan dragen we bij Anderz graag ons steentje bij. Alles om de positie van starters te versterken!”

Waarom Starter van het Jaar?
De flexbranche is van groot belang voor de Nederlandse economie en arbeidsmarkt. In Nederland zijn ongeveer 22.000 bedrijven als uitzendbureau ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Jaarlijks zijn er ongeveer 770.000 uitzendkrachten aan de slag. Het aantal payrollbedrijven is niet duidelijk, maar één ding is zeker ook deze ondernemingen zijn niet meer weg te denken in de flexmarkt. Dat geldt ook voor detacheerders.

De behoefte aan een flexibele schil van arbeid neemt nog altijd toe en uitzendbureaus voorzien in die behoefte. Het aantal uitzenduren is na een dip in 2020 weer enorm toegenomen. Flexwerk is niet meer weg te denken wil een onderneming wendbaar blijven nu en op de lange termijn. Ook tijdens de COVID-19 pandemie is de meerwaarde van flexwerk duidelijk geworden. Om de startende ondernemingen in de flexmarkt te waarderen en te steunen alsmede samen bij te dragen aan een bonafide markt, is de verkiezing Starter van het Jaar in het leven geroepen. Een verkiezing die zeker een vervolg zal krijgen.

Jury Starter van het Jaar
Juryleden, vlnr: Dewy Mulder, Fatima Dahman, Hendarin Mouselli, Ellen van Hierden

De vakjury bestond uit directieleden van bedrijven gespecialiseerd in de Flexbranche, zijnde Anderz, ARTRA, VRF Advocaten en Bureau Cicero. Naast hun deskundigheid hebben deze vier organisatoren ook het prijzenpakket ter beschikking gesteld.

Ellen van Hierden, ARTRA: “Als starter in de flexbranche kan dat zetje in de rug, die extra publiciteit, nét dat verschil maken tussen succes en succesvol. Graag bieden we iedereen die het lef heeft om een flexorganisatie te starten een klankbord, trainingen en passend advies aan. Heb je de stap gezet om voor jezelf te beginnen, meld je dan ook direct aan voor Starter van het Jaar.”

Bron: Starter van het Jaar, persbericht 4 november 2021

Lees ook
Verkiezing meest talentvolle starter in de flexbranche