CareerBuilder koopt Textkernel

0
228

CareerBuilder heeft een meerderheidsbelang genomen in Textkernel, dat wereldwijd semantische recruitment-technologie levert.

De acquisitie ondersteunt CareerBuilder’s verdere ontwikkeling als een HR software as a service provider en het maakt Textkernel mogelijk om haar wereldwijde groei te versnellen. Textkernel, gevestigd in Amsterdam, pioniert op het gebied van AI, machine learning en taaltechnologie in het HR-domein. Aan de basis van wat Textkernel doet, ligt semantic search, wat de intentie en contextuele betekenis achter woorden bestudeert. Werkgevers en werkzoekenden gebruiken vaak verschillende woorden of zinnen om hetzelfde te beschrijven wanneer ze in een zoekveld typen, een vacaturetekst schrijven of een cv opstellen. Textkernel’s geavanceerde technologie houdt rekening met taalpatronen om vast te stellen wat de gebruiker daadwerkelijk bedoelt om zo de beste zoekresultaten te kunnen leveren.

Textkernel levert semantische zoek- en matchingtechnologie om op basis van een vacaturetekst automatisch de meest relevante profielen in een cv database van een klant aan te bevelen. Het biedt ook zeer nauwkeurige meertalige cv parsing. Gecombineerd met Textkernel’s candidate routing workflow kan het elk cv of social media profiel automatisch omzetten in een compleet en doorzoekbaar database-record in elk systeem. Textkernel’s HR modules zijn aanpasbaar en kunnen als bouwstenen in een proces, platform (zoals CareerBuilder’s pre-hire platform) of HR systeem geïntegreerd worden. Daarnaast zal Jobfeed, Textkernel’s Big Data analytics tool voor vacatures, helpen bij het versnellen van de wereldwijde uitbreiding van CareerBuilder’s Supply & Demand portal. Daarmee worden in een bepaalde markt het aantal vacatures voor een beroep gemeten en vergeleken met het beschikbare talent.

“Textkernel overbrugt de communicatiekloof tussen recruiters en kandidaten door hen dezelfde taal te laten spreken,” zegt Matt Ferguson, CEO van CareerBuilder en co-auteur van The Talent Equation. “Daarmee kunnen we sneller, gemakkelijker en succesvoller contacten tussen werkgevers en werkzoekenden faciliteren.”

“We begrijpen ongestructureerde tekst als geen ander en gebruiken deze kennis om onze klanten en software-partners te helpen hun productiviteit te verhogen,” zegt Jakub Zavrel, oprichter en CEO van Textkernel. “Met een marktleider als CareerBuilder, die opereert in meer dan 60 markten, kunnen we snel opschalen en onze kennis delen met bedrijven over de hele wereld, terwijl we een zelfstandig merk en bedrijf binnen de groep blijven.”

Bron: Textkernel, 21 juli 2015 en CareerBuilder.com