BrightPensioen: veel zzp’ers met pensioen hebben ook aov

0
103

Er is een groep zzp’ers die wel zelf pensioen opbouwt en risico’s afdekt. Daarmee wordt onvoldoende rekening gehouden bij het maken van regels.

Dit stellen BrightPensioen en SharePeople na onderzoek onder hun deelnemers.

80% van BrightPensioen-deelnemers dekt risico af
Sjaak Zonneveld, BrightPensioen: “Het blijkt dat 80% van onze deelnemers naast het opbouwen van een pensioen bij ons ook iets heeft geregeld voor het risico op arbeidsongeschiktheid.” Van de deelnemers heeft 41,6% een AOV bij een verzekeraar, 27,7% heeft een vermogensbuffer om het op te vangen, 21,4% is lid van SharePeople, 17,3% is lid van een Broodfonds, 2,9 % heeft het anders geregeld en 20,2% heeft nog niets geregeld. Zonneveld: “Maar van deze 20% zegt 40% dat ze het op hun todo-lijst hebben staan.”

Oproep
Cosmas Blaauw van crowdsurance-platform SharePeople: “Het gevaar is dat de overheid met verplichtingen en regels komt die bedacht zijn op het algemene beeld dat alle zzp’ers geen pensioen opbouwen en geen AOV hebben.” Zonneveld roept op om niet te vergeten dat er een groep hardwerkende, bewuste zzp’ers is die genieten van het ondernemerschap en van de vrijheden die dat met zich meebrengt. “Wij doen een oproep om deze groep niet te vergeten in het bedenken van allerlei nieuwe regelingen. Ze redden zichzelf namelijk prima, leveren een grote bijdrage aan de maatschappij, betalen flinke belastingen en als het even tegenzit houden ze niet direct hun handje op.”

BrightPensioen biedt flexibele pensioenopbouw voor zzp’ers, DGA’s en andere mensen die zelf hun pensioen willen regelen. Via SharePeople kunnen zzp’ers en ondernemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid opvangen.

Bron: BrightPensioen en SharePeople, 10 september 2019