ABU week 17-20: uitzenduren dalen 11%, omzet daalt 4%

0
170

ABU marktmonitor – uren en omzet uitzendbranche periode 5 2022 (week 17 – 20)

In periode 5, van 25 april tot en met 22 mei, daalde het aantal uren met 11% en daalde de omzet met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag meer had dan in dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.
ABU marktmonitor uren uitzendbranche
De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 26% en de omzet is gedaald met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren bleef gelijk en de omzet steeg met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 5% en de omzet steeg met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Vooral bij Administratief zijn de effecten van de jaar-op-jaarvergelijking te zien (met de hoge groeicijfers in deze periode in 2021). Industrie en Techniek laten desondanks nog steeds groei zien in omzet, terwijl de uren in Industrie gelijk bleven en in Techniek daalden.

ABU marktmonitor, omzet uitzendbranche

Trend in korte en langduriger contracten

  • Het segment Administratief heeft deze periode een daling in uren en omzet, de daling is sterker in fase A dan in fase B/C.
  • In Industrie daalde het aantal uren nu in fase A, in fase B/C is een groei in uren zichtbaar. De omzet stijgt zowel in fase A als fase B/C.
  • Het segment Techniek laat in Fase A nog steeds groei in uren en omzet zien, in Fase B/C is er juist een daling in zowel uren als omzet.

Bron: ABU, 14 juni 2022