Axiom neemt Staffing Enterprises over

0
133

Corporate Finance-boutique Axiom Partners heeft Staffing Enterprises overgenomen van oprichter Wessel van Alphen.

Staffing Enterprises bestaat uit De Staffing Groep (met drie labels IT-Staffing, KwiiK en People for Office) en Dynahouse (aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms) en heeft een jaaromzet van ruim vierhonderd miljoen euro. Zowel het huidige personeelsbestand als het management blijft ongewijzigd. Wessel van Alphen Jr, zoon van de oprichter, zal als CEO samen met de nieuwe eigenaar vormgeven aan een internationale buy and build-strategie.

De Staffing Groep is een van de grootste leveranciers van vaste en flexibele kennis en capaciteit van Nederland. Dagelijks werken meer dan 3.300 professionals via de expert op het gebied van Total Talent Management, voor zowel de (Rijks)overheid als voor partijen in de energiesector, financiĆ«le dienstverlening, hightech en IT. Axiom Partners heeft de volledige overnamesom in equity voldaan. ā€œDit is uniek en waarborgt de financiĆ«le stabiliteit die DSG altijd heeft gekendā€, zegt Wessel van Alphen Jr.

Internationaal
Axiom is zeer positief over de trends in de markt, die volgens de investeerder tot in de verre toekomst blijft groeien. Doorslaggevend voor de overname was de kracht van het familiebedrijf. ā€œJe voelt een enorme positieve sfeer, ā€˜we doen het met zā€™n allenā€™, iedereen vecht en dat is de kracht van dit bedrijfā€, aldus Guus Franke, CEO van AXIOM. ā€œDe oprichter, de directie en wij als nieuwe eigenaar hebben dezelfde toekomstvisie, zowel op hoe we de huidige stabiliteit voortzetten als op waar de groeikansen liggen. De komende jaren zullen we ons met het bestaande directieteam richten op de internationale staffing-markt, waarin we aan de hand van overnames en organische groei een prominente positie willen innemen.ā€

ā€œWat mijn vader de afgelopen 35 jaar heeft neergezet is natuurlijk gigantisch. Dit is een prachtige kroon op zijn werkā€, zegt Wessel van Alphen Jr. ā€œMet De Staffing Groep staan wij nu klaar om in versneld tempo onze ambities op het gebied van Total Talent Management te realiseren en onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen. Ik kijk er enorm naar uit om daar samen met ons team en het team van Axiom verder richting aan te geven.ā€

Over Axiom Partners
Axiom Partners is een Zwitserse Corporate Finance-boutique. Axiom adviseert en werkt samen met en voor institutionele beleggers, asset managers en internationale banken. Behalve adviserend is Axiom als professionele investeerder actief betrokken bij verschillende organisaties.

Bron: De Staffing Groep, 14 april 2021

Lees ook
De Staffing Groep neemt People4Office over