Adecco koopt AKKA Technologies voor fusie met Modis

0
401

Adecco Group koopt AKKA Technologies en voegt het bedrijf samen met Modis tot de nummer twee in de technische R&D markt. Het moet het wereldwijde platform worden voor de Smart Industry van de toekomst.

Met de transactie is 2 miljard euro gemoeid.

50.000 experts
Samen beschikken AKKA Technologies en Modis over 50.000 technische en digitale experts verspreid over meerdere sectoren, met sterke posities in groeisectoren als mobiliteit en software- en technologiediensten.

265 miljoen euro
Het nieuwe bedrijf beschikt over innovatieve technologie en biedt de medewerkers meer carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden. De synergie moet een omzetvoordeel van meer dan 200 miljoen euro opleveren, en een kostenbesparing van 65 miljoen euro. De huidige voorzitter van Modis, Jan Gupta, wordt voorzitter van het nieuwe bedrijf. Mauro Ricci, nu CEO van AKKA Technologies, wordt speciaal adviseur van de CEO van Adecco Group.

Drie zuilen
“Naast onze wereldwijde zuilen Workforce en Talent Solutions, vormen we nu een wereldwijde marktleider in technologie and digitale techniek. Het samengevoegde bedrijf wordt een betrouwbare partner van grote bedrijven wereldwijd. De focus op Smart Industry moet de versnelde vraag naar digitale transformatie opvangen,” aldus Alain Dehaze, CEO van Adecco Group. Hij ziet ook mogelijkheden om de nieuwe expertise in te zetten binnen de bestaande zuilen van Adecco.

Voor de overname moet nog een aanbesteding in België en Frankrijk worden gedaan van de resterende effecten van AKKA Technologies. Afhankelijk van goedkeuring kan de transactie in H1 2022 worden voltooid.

Bron: Adecco, 28 juli 2021