"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 41-44: uitzenduren +7%, uitzendomzet +11%

De ABU meldt nieuwe marktontwikkelingen in de uitzendbranche

In periode 11, van 11 oktober tot en met 7 november, steeg het aantal uren met 7% en steeg de omzet met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:
• Administratieve sector: Het aantal uren steeg met 3% en de omzet is gestegen met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
• Industriële sector: Het aantal uren steeg met 8% en de omzet steeg met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
• Technische sector: Het aantal uren steeg met 10% en de omzet steeg met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Trend in korte en langdurige contracten
“Over het algemeen zien we nog steeds groei in uren in fase A en blijft fase B/C gelijk. Voor de omzet zien we hetzelfde,” meldt de ABU. “Dit verschilt wel per sector. De groei in fase A zien we over alle sectoren. Wat fase B/C betreft laten Administratief en Techniek een daling zien, waar Industrie juist groei laat zien. Dit geldt zowel voor uren als omzet.”

Bron: ABU, 30 november 2021

Lees ook
ABU week 37-40: uitzenduren +10%, uitzendomzet +13%

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.