ABU week 29-32: omzet uitzendbranche daalt met 5%

0
296

De ABU heeft de marktontwikkelingen in uitzenden gepubliceerd over periode 8, week 29-32.

In deze periode daalde het aantal uren met 9% en de omzet daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 10% en de omzet daalde met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 8% en de omzet daalde met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 10% en de omzet daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Uren uitzendbranche periode 8, 2019, bron ABU

Ontwikkeling in korte en langdurende contracten
De cijfers laten in periode 8 2019 in vergelijking met dezelfde periode in 2018 over het algemeen een zelfde daling zien in uren zowel voor de kortdurende contracten (fase A) als voor de langdurende contracten (fase B/C). Hetzelfde geldt voor de omzet.

Administratieve sector
In de administratieve sector daalde het aantal uitzenduren voor fase A contracten. Ook onder B/C contracten is er sprake van een daling ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, maar deze afname is iets sterker dan bij fase A contracten.

Industriële sector
De sector industrie kent een afname van het aantal uitzenduren gemeten in zowel fase A contracten als in fase B/C contracten. Opnieuw is de daling in beide fasen vrijwel gelijk.

Technische sector
Voor de sector techniek geldt ten opzichte van dezelfde periode in 2018 opnieuw een daling in het aantal uren in fase A en in fase B/C. De daling is opnieuw sterker onder fase A contracten dan onder fase B/C contracten.

Bron: ABU, 3 september 2019

Zie ook
ABU week 29-32, 2018: omzetgroei 6%