ABU week 21-24: omzet uitzendbranche daalt met 2%

0
197

De ABU heeft de marktontwikkelingen gepubliceerd over periode 6 2019 (week 21 – 24).
ABU, omzet uitzendbranche, periode 6, 2019
In deze periode daalde het aantal uren met 6% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag minder telde dan in dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

Vergeleken met periode 5 van dit jaar is een herstel te zien in uren en omzet.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

    • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 7% en de omzet daalde met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
    • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 6% en de omzet daalde met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
    • Technische sector: Het aantal uren daalde met 8% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU, uren uitzendbranche, periode 6, 2019

Trend in de ontwikkeling van kort- en langdurende contracten
De cijfers laten in periode 6 2019 in vergelijking met dezelfde periode in 2018 in het algemeen nagenoeg een zelfde daling zien in uren zowel voor de kortdurende contracten (fase A) als voor de langdurende contracten (fase B/C). Hetzelfde geldt voor de omzet.

Administratieve sector
In de administratieve sector daalde het aantal uitzenduren voor fase A contracten. Ook onder B/C contracten is er sprake van een daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar deze afname is sterker dan wij zien onder A contracten.

Industriële sector
De sector industrie kent een afname van het aantal uitzenduren gemeten in zowel fase A contracten als in fase B/C contracten. De afname is echter wel sterker in fase A dan in fase B/C

Technische sector
Voor de sector techniek geldt ten opzichte van dezelfde periode in 2018 opnieuw een daling in het aantal uren in fase A en in fase B/C. Ook hier is de daling sterker onder fase A contracten dan onder fase B/C contracten.

Bron: ABU, 9 juli 2019

Zie ook
ABU week 17-20: omzet uitzendbranche daalt met 6%