ABU week 17-20: omzet uitzendbranche daalt met 6%

0
380

De ABU heeft de marktontwikkelingen gepubliceerd over periode 5 2019 (week 17 – 20).

De uren en omzet in de uitzendbranche zijn opnieuw gedaald.

In deze periode daalde het aantal uren met 10% en de omzet daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag meer telde dan in dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 8% en de omzet daalde met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 11% en de omzet daalde met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Hoe is de ontwikkeling in korte en langdurende contracten?
De cijfers laten in periode 5 2019 in vergelijking met dezelfde periode in 2018 in het algemeen een nagenoeg zelfde daling zien in uren voor de kortdurende contracten (fase A) als voor de langdurende contracten (fase B/C). Hetzelfde geldt voor de omzet.

Administratieve sector
In de administratieve sector daalde het aantal uitzenduren voor fase A contracten. Ook onder fase B/C contracten is er sprake van een daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar deze afname is sterker dan onder fase A contracten.

Industriële sector
De sector industrie kent een afname van het aantal uitzenduren gemeten in zowel fase A contracten als in fase B/C contracten. De afname is echter wel sterker in fase A dan in fase B/C.

Technische sector
Voor de sector techniek geldt ten opzichte van dezelfde periode in 2018 opnieuw een daling in het aantal uren in fase A en in fase B/C. Ook hier is de daling sterker onder fase A contracten dan onder fase B/C contracten.

Bron: ABU, 11 juni 2019