"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU: uitzendwerk fors gestegen in week 17-20, 2021

De ABU meldt een zeer forse stijging in uren en omzet binnen de uitzendbranche over periode 5 2021 (week 17 – 20).

In periode 5, van 26 april tot en met 23 mei 2021, steeg het aantal uren met 39% en steeg de omzet met 40% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
ABU uitzenduren, periode 5, 2021
Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:
• Administratieve sector: Het aantal uren steeg met 61% en de omzet is gestegen met 52% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
• Industriële sector: Het aantal uren steeg met 24% en de omzet steeg met 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
• Technische sector: Het aantal uren steeg met 31% en de omzet steeg met 35% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU uitzenduren, periode 5, 2021

Toelichting in vergelijking met de cijfers van vorig jaar
Bovenstaande cijfers zijn uiteraard vergeleken met zelfde periode vorig jaar. Toen werden forse dalingen gemeten voor periode 5 2020:
• Totaal: -24% in uren, -19% in omzet
• Administratief: -29% in uren, -23% in omzet
• Industrie: -17% in uren, -11% in omzet
• Techniek: -41% in uren, -35% in omzet

De groeicijfers voor dezelfde periode in 2021 werden nog versterkt doordat – in tegenstelling tot vorig jaar – er dit jaar veel werk is dat corona gerelateerd is (testen, vaccineren et cetera) en dat werk gaat gewoon door tijdens de vrije dagen.

Administratief uitzendwerk blijft nog steeds flink stijgen. Dat wordt veroorzaakt door een aantal partijen die op dit gebied nog steeds een grote plus laten zien. Zij verklaren dit door de toegenomen vraag naar uitzendkrachten bij GGD’s, teststraten, bron- en contactonderzoek, et cetera. Die business zit vooral in het segment administratief en medisch.

De groei in het segment Industrie vlakt iets af. In het segment Techniek zien we ook een grote stijging, en dat wordt versterkt door de vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, waarin er grote dalingen waren.

Bron: ABU, 15 juni 2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.