"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

SETU-standaarden nu beschikbaar in Peppol-netwerk

Goed nieuws voor iedereen die gebruikmaakt van flexibele inhuur via een uitzendbureau: SETU, de marktstandaard voor elektronische gegevensuitwisseling binnen de uitzendsector, is vanaf deze week beschikbaar in het Peppol-netwerk. Dit betekent een snellere en foutloze verwerking van cruciale administratieve processen.

Voordelen voor uw organisatie

Heeft u een organisatie die uitzendkrachten inhuurt of leidt u een uitzendbureau? Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Stichting Elektronische Transacties Uitzendbranche – afgekort tot SETU – en de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) wordt uw administratie nu veel eenvoudiger. Gegevens over vacatures, selectie, opdrachten, declaratie (tijd en kosten) en facturering kunnen nu gestroomlijnd uitgewisseld worden via Peppol. 

Afgelopen week werd de handtekening gezet onder deze samenwerkingsovereenkomst tussen de NPa en de SETU. Om het ondertekenen van deze overeenkomst te vieren, kwamen SETU-voorzitter Hans Hoogerhuis,  SETU-bestuurslid Hetty Braam en Rolf Valentijn van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bijeen, samen met Mircea Negulescu van de NPa. Deze week zal de SETU-standaard beschikbaar worden in Peppol. 

Standaardisatie en veiligheid met wereldwijde impact

Deze integratie vermindert administratieve lasten, verbetert de workflow en waarborgt de privacy dankzij hoge veiligheidsstandaarden. Ook vermindert het de kans op fouten en verbetert het de efficiëntie van inkoop- en betalingsprocessen, wat bijdraagt aan snellere verwerkingstijden. 

De volledige adoptie van SETU binnen het Peppol-netwerk is een grote winst voor alle betrokkenen in de uitzendbranche en de HR-dienstverlening in zijn volle breedte, zowel lokaal als wereldwijd. Door het beheer van uitzendkrachten te vereenvoudigen en te versnellen, faciliteert SETU op Peppol een soepeler, geautomatiseerd procesbeheer.

Sluit u aan op het Peppol-netwerk?

Maakt u gebruik van flexibele inhuur via de uitzendbranche? In dat geval kunt u profiteren van de voordelen die de samenwerking tussen Peppol en de SETU-standaard biedt. Kijk hier om uw organisatie aan te sluiten op Peppol.

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Peppolautoriteit.

Flexnieuws geeft ruimte aan auteurs die een artikel willen plaatsen op Flexnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *