"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Acture start met Total Welfare Management

Acture is gestart met een platform waarmee werkgevers ondersteuning kunnen bieden voor het welzijn van medewerkers. Het platform biedt anoniem toegang tot video’s, artikelen en sessies met gekwalificeerde professionals voor problemen en moeilijke situaties.

Acture ziet dat arbeidsmarktkrapte en toenemend verzuim twee belangrijke uitdagingen zijn voor werkgevers. Maudie Derks, CEO: “Arbeidsmarktkrapte maakt het voor werkgevers steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden en dus is het zaak dat je je personeel weet te behouden. Want verzuim brengt steeds hogere kosten met zich mee en een verminderde productiviteit.” Ze stelt dat wanneer er weinig geld en tijd aan preventie wordt besteed, de kosten op zullen lopen en de bedrijfsvoering onder druk komt te staan. “Om hierop in te spelen, lanceren we in onze Orange Paper ons idee voor Total Welfare Management. Een platform dat we samen met onze jongste aanwinsten Evermood en vanaf vandaag met move UP aan het ontwikkelen zijn.”

Hun Total Welfare Management-platform biedt verschillende soorten ondersteuning aan, zoals bij mentale ondersteuning en fysieke fitheidsprogramma’s. Derks: “Steeds meer mensen hebben het gevoel geen controle over hun leven te hebben. Ze kunnen niet altijd dealen met situaties die niet ideaal zijn. Daarom moeten ook hier werkgevers een belangrijke rol vervullen in de preventie van uitval.”

Naast de ondersteuning voor het welzijn van medewerkers, zorgt hun ‘Total Welfare Management’-platform er ook voor dat werkgevers kunnen voldoen aan de ESG-rapportageverplichting. Deze maatregel stelt bedrijven verplicht om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.