"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

365Werk en ABN AMRO introduceren Payday Wallet voor directe uitbetaling uitzendkrachten

Uitzendbureau 365Werk en ABN AMRO lanceren een betalingssysteem waarmee uitzendkrachten na hun dienst worden uitbetaald.

Uitzendbureau 365Werk en ABN AMRO hebben de Payday Wallet gelanceerd, een betalingssysteem waarmee uitzendkrachten direct na hun werkdag uitbetaald kunnen worden. Met dit initiatief, dat twee jaar duurde om te ontwikkelen, is 365Werk het eerste uitzendbureau dat deze vorm van betaling aanbiedt.

De uitzendkrachten vullen een minuut van hun werkdag hun uren in, waarna zij het bedrag krijgen bijgestort op hun ‘Wallet’. Daarna kunnen zij het geld direct opnemen. Met deze innovatie komen zij de wensen van veel uitzendkrachten tegemoet. Tijdens de pilot vertelden de uitzendkrachten erg tevreden te zijn over de service. Waar zij voorheen per maand of per vier weken werden betaald, maakt deze dienst het voor de uitzendkrachten aantrekkelijker om een dag te werken. Daardoor zijn ook opdrachtgevers erg enthousiast over deze dienst, omdat zij er zekerder van zijn dat een uitzendkracht een dienst kan vullen.

Directeur Wies van ’t Slot: ”Wij streven continu naar het vergroten van de regie voor uitzendkrachten. Zij moeten zo veel mogelijk aan het stuur zitten en Payday is daarin een belangrijke stap. Uitzendkrachten beslissen zelf wanneer ze hun verdiende geld ontvangen.’’

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.