"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Kansberoepen voor uitzendkrachten, hoe creëer je budget en mogelijkheden?

Kansberoepen voor uitzendkrachten, hoe creëer je budget en mogelijkheden?
Doorzaam
Wie in de krappe arbeidsmarkt personeel wil werven en aantrekken, moet leren omdenken.

In veel sectoren is een schreeuwend tekort aan personeel. Het kan zijn dat de beschikbare kandidaten nog scholing en ervaring nodig hebben voor de beste match. Daar kan de uitzendbranche op inspelen.

De ene sector biedt weinig perspectief meer op korte of langere termijn, terwijl men in andere sectoren juist staat te springen om competent personeel. Er ontstaan nieuwe kansrijke beroepen door technische ontwikkelingen en klimaatmaatregelen. Omscholing naar een kansrijk beroep is iets waar je met je uitzendkrachten serieus naar kunt kijken.

Het UWV heeft een lijst gepubliceerd met de meest kansrijke beroepen van dit moment. Diverse instanties helpen om de kansrijke-/krapteberoepen te vervullen. Dit doen zij door subsidies te verstrekken aan bijvoorbeeld uitzendkrachten. Stichting Doorzaam is een van die instanties.

Uitzendkrachten komen in aanmerking voor een om- of bijscholing richting het krapteberoep. Wellicht heb jij een uitzendkracht in dienst die graag een overstap maakt naar een kansrijk beroep? Of is jouw uitzendkracht werkzaam in een beroep waar weinig tot geen werkgelegenheid is? Stel je dan eens voor dat er een budget beschikbaar is van maximaal €1500 exclusief btw. Doorzaam biedt uitzendkrachten een Persoonlijk Kansberoepbudget aan.

Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief btw in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht om of bij te scholen voor een kansrijk beroep. Je kunt jouw uitzendkrachten al aanmelden voor het Persoonlijk Kansberoepbudget wanneer ze werkzaam zijn in fase 1, 2 of 3 of in fase A, B. Al 499 uitzendkrachten ontvingen dit jaar een Persoonlijk Kansberoepbudget via maar liefst 49 uitzendpartijen.

Stichting Doorzaam stimuleert uitzendkrachten om te blijven leren en ontwikkelen. Het team van Doorzaam gelooft dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen. Voor nu en in de toekomst. Zeker in de huidige sterk veranderende arbeidsmarkt met grote tekorten is het belangrijk om uitzendkrachten op te leiden naar en werkzaam te zijn in een kansberoep.

Bron: Doorzaam, 2 november 2022

Lees ook
Welke vergoeding is nu het beste voor jouw uitzendkracht?
Binnen 6 weken stress verlagen – Doorzaam training voor uitzendkracht
Doorzaam ondersteunt duurzame inzetbaarheid uitzendkracht

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.