"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Welke vergoeding is nu het beste voor jouw uitzendkracht?

Welke vergoeding is nu het beste voor jouw uitzendkracht?

Stichting DOORZAAM richt zich op de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Doorzaam biedt uitzendorganisaties onder andere veel vergoedingen voor uitzendkrachten aan. Maar welke vergoeding kun je nu het beste inzetten voor jouw uitzendkracht? Wat is nou eigenlijk het verschil tussen bepaalde vergoedingen? Waarom zijn er diverse? Je leest het in dit artikel.

De arbeidsmarktkansen van de uitzendkracht verbeteren, daar gaat het bij Doorzaam om. Doorzaam gelooft dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig en vaardig en met plezier aan het werk moet kunnen zijn. Nu en in de toekomst! En dit bereiken ze door de uitzendorganisaties en opdrachtgevers hierin mee te nemen.

Laat geen kansen liggen!
Doorzaam wordt gefinancierd vanuit het Sociaal Fonds Uitzendbranche (SFU). Uitzendorganisaties dragen premie af aan dit fonds. En die uitzendorganisaties kunnen gratis gebruik maken van het aanbod van Doorzaam. Dat aanbod omvat veel trajecten en vergoedingen. Dus laat geen kans liggen!

Eigen regie over loopbaan en gezondheid
Uitzendkrachten willen net als iedereen leuk en goed werk doen. Ze willen een volwaardig inkomen, zekerheid over voldoende werk en een toekomstperspectief. En dat geldt niet alleen voor nu, maar net zolang tot ze met pensioen gaan. Uitzendkrachten kunnen dit doen door zelf de regie te nemen over hun loopbaan en gezondheid.

En hiervoor heeft Doorzaam veel mooie vergoedingen waar uitzendorganisaties die afdragen aan SFU gebruik van kunnen maken. Gratis.

Welke vergoeding zet je waarvoor in? Een overzicht
Maar welke vergoeding zet je nu waar voor in? Welke vergoeding is de juiste voor jouw uitzendkracht? Doorzaam heeft onlangs wat nieuwe vergoedingen gelanceerd. Vanuit redactie FlexNieuws vroegen we daarom aan Doorzaam: wat is nu de beste vergoeding voor die ene uitzendkracht? Wat is het verschil tussen bepaalde vergoedingen?

Om het overzichtelijk te houden, belichten we in dit artikel drie vergoedingen:

– Scholingsvouchers
De Scholingsvoucher is een vergoeding (tot een maximum van €500 excl. btw.) voor uitzendkrachten voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

– Nederlands Taalbudget
Het Nederlands Taalbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden zodat de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig wordt.

– Ondersteuningsbudget
Het ondersteuningsbudget is een vergoeding ter waarde van maximaal €1000,– die breed ingezet kan worden voor wat nodig is om de als uitzendkracht werkende vluchteling (uit Oekraïne) of statushouder, te ondersteunen in de duurzame inzetbaarheid.

Het moment van interesse tonen verschilt per vergoeding. Maar waar zijn ze nou precies wel voor in te zetten en waar mogen ze niet voor ingezet worden? Bij wie ligt de keuze? En bij welke uitzendkracht past welke vergoeding het best?
Hier komt het.

Doorzaam schema vergoeding uitzendkracht

Bron: Doorzaam, september 2022

Lees ook
Binnen 6 weken stress verlagen – Doorzaam training voor uitzendkracht
Kans op werk begint met aandacht, waarna elke stap telt

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.