"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Omzet Olympia groeit 25% in 2021

Arbeidsbemiddelaar Olympia groeide in 2021 voor het negende jaar op rij, naar een omzet van 584 miljoen euro. De organisatie hielp ruim 46.000 flexkrachten met 153 verschillende nationaliteiten aan werk, waarvan bijna 3.000 met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit blijkt uit het financieel jaarverslag van Olympia.

Flexibiliteit behouden
Dimitri Yocarini, CEO: “Dat Nederland zonder flexkrachten niet kan doordraaien is inmiddels wel duidelijk geworden. De waarde en de flexibiliteit die uitzenden biedt moeten we behouden, juist in tijden van economische onzekerheid. En tegelijkertijd inzetten op volwaardig werkgeverschap en betekenisvol werk.”

Sociaal ondernemen
Volgens UWV heeft Olympia in 2021 de meeste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddeld naar werk; 2.897 in plaats van de verwachte 2.000. Daarmee bereikte het bedrijf de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen, waardoor het tot de 10% meest inclusieve werkgevers behoort.

Betekenisvol werk
Olympia probeert dit in de praktijk te brengen door ook mensen te bemiddelen die iets meer hulp nodig hebben om te participeren op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld via scholing, of sociale hulp bij schulden. Onder de eigen medewerkers wordt jaarlijks het Betekenisvol Werk Onderzoek gehouden, waarmee gemeten wordt in welke mate mensen geïnspireerd en tevreden aan het werk zijn.

Bron: Olympia, 20 juni 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.